Podzim 10 - 4. liga skupina D

1.kolo, So 11.9.2010, , Tempo

Mystique Dynamo CF  vs.  Tycho de Brahe FC A  6:4 (2:2)

Branky: 4x Jan Lenz, 1x Martin Burda, 1x Jakub Burian

Sestava: B: Adam Hild    H:  Martin Burda, Michal Burda, Jakub Burian, Jiří Burian, Michal Lampír, Jan Lenz, Jakub Mandelíček

Komentář: První zápas sezóny jsme dnes za krásného počasí odehráli na Tempu proti Tychu de Brahe A. Týmu, který se na jaře neudržel ve 3. lize. Tato sezóna by měla být poslední, kdy jsme odkázáni na rozpis PSMF, od příště je již v plánu vlastní hřiště ve všední den. Snad se tedy budeme scházet, již nyní někdo ohlásil přerušení kariéry, někteří přerušili bez oznámení... Dnes byla sestava v pořádku: Adam – já, Lenzik, Burdik, Martin, Lampas, Buri a Jiří. Nervózní úvod se nám povedl, prvních 10 minut jsme byli aktivnější, kombinačně dominantní a měli několik možností. Postupně se však hra vyrovnávala. Soupeř začal více běhat, byl důraznější, koncentrovanější v obraně a my začali mít problémy. Ačkoli se soupeřovi útočné akce omezily pouze na výkopy brankáře na útočníky v našem pokutovém území, my se nedokázali prosadit vůbec. Pomohla nám až standardní situace a Martinova střela z voleje po rohovém kopu. Za chvíli navíc vymyslel Lampas ulici pro Jakuba, který se nemýlil. Po volném kopu soupeře se nám však zranil Adam a do branky šel na zbytek poločasu Lenzik. Soupeř nejspíše ucítil šanci a začal být lepším mužstvem, což mu také brzo přineslo ovoce. Po rohovém kopu a velké naší chybě, souboji Lenzika se soupeřem, odpískal rozhodčí přísnou penaltu, kterou veterán soupeře s přehledem proměnil. Navíc za chvíli se nenápadný dlouhý nákop soupeře na naší polovinu změnil v katastrofu, když byl míč nakopnut ještě ze vzduchu a skončil za zády překvapeného Lenzika. Do druhé půle vyměnil Lenzika Buri a Lenzikovi poté patřil celý druhý poločas. Vstup do druhé půle se nám nepovedl a to vyústilo v obrat soupeře, když Lampas neuhlídal při rohu opět veterána. Za chvíli sice vyrovnal první svou brankou Lenzik,ale po dalším volném kopu soupeře a naší další fatální chybě při bránění jsme opět prohrávali. To už chybělo pouze 10 minut do konce. Měli jsme dvě velké šance Lenzikem a Burdikem, které skvěle vyřešil brankář soupeře. Naštěstí jsme vyrovnali šťastným gólem, kdy Burdik při autu způsobil rozruch v pokutovém území a Lenzik snadno doklepl do prázdné branky. Za chvíli se soupeř trochu nechal unést hrou, při autu, ze kterého nic nebylo, zaútočil ve velkém počtu, což se otočilo proti němu. Rychlý aut proměnili Lampas s Lenzikem v rychlý brejk, který zakončil Lenzik a opět jsme po dlouhé době vedli. V závěru ještě naše vítězství stvrdil svou čtvrtou brankou tvrdou střelou Lenzik. Na začátek je to pro nás důležité vítězství. Výkon nebyl ideální. Především bránění standardních situací nám děla velké problémy (důraz, koncentrovanost). Ale výkon by měl jít v dalších zápasech nahoru, kromě fotbalistů většina z nás míč dlouho neviděla :-). Ani nevím, jaký je cíl pro tuto sezónu. Záchrana?

Jakub Mandelíček

Komentář TH: Hosté šli rychle do dvoubrankového vedení a vypadalo to na jasnou záležitost, ale domácí zabrali a postupně vyrovnali, dokonce i dvakrát vedli. Za Mystique ale hrál Lenz a ten z posledních 15 minut udělal one man show a tak hosté zaslouženě vyhráli.