Podzim 11 - 4. liga skupina A

Podali jsme dobrý výkon, ale na body to nestačilo:

6.kolo, Po 10.10.2011, 19:00, Pražačka

Mystique Dynamo CF  vs.  Ujde to 1980 SK  2:3 (1:1)

Branky: 1x Aleš Moravec, 1x Jakub Mandelíček

Sestava: B: Adam Hild 6.5    H:  Michal Burda, Jiří Burian, Jan Lenz, Jakub Mandelíček, Aleš Moravec

Komentář: V zápase jsme měli na vítězství, proti výkonu nemůžeme mít moc výhrad. Avšak štěstí se přiklonilo k soupeři z týmu Ujde to SK. Po loňské zkušenosti jsme očekávali vyrovnaný boj a při nepřítomnosti Lampase a Buriho to vypadlo na bitvu se vším všudy. Ze začátku zápasu oba týmy vyčkávaly. Byly k vidění dlouhé kombinace u vlastní branky a čekání na chybku. Zápas nabíral na obrátkách až postupně a my obrátky zvyšovali rychleji než soupeř. Ale provázela nás horší koncovka a nemohoucnost vstřelit gól. Bohužel nás soupeř potrestal hned z prvního našeho zaváhání. Po našem rohovém kopu se míč odrazil až k Moučkovi, který se štěstím trefil moje housle a housle i Adama a my prohrávali. Po tomto okamžiku jsme už přebrali kontrolu nad zápasem a vytvářeli si šanci za šancí. Jen do konce poločasu jsme měli střel jako za celý zápas (v tom vynikali především Burdik a Melli). Ale většinou jsme mířili vedle nebo do dobře postaveného gólmana. Když už jsme Ujde to vykombinovali, nedokázal dát Burdik gól ani do prázdné branky. Až v závěru poločasu se prosadil po rohovém kopu (z těch jsme celkem hrozili) Melli. Soupeř nás moc neohrožoval, jen střelami z velké dálky, které sehrály následně klíčovou roli. Druhý poločas začal opět naším tlakem, ale nic jsme z něj nevytěžili. Melli opět neproměnil do prázdné branky a následně přišla klíčová událost v asi 40. minutě. Tečovanou tvrdou střelu soupeře vyrážel Adam tak nešťastně, že si zlomil svou pravou ruku a do branky musel Jiří, což při prázdné střídačce znamenalo hru ve čtyřech v poli. Soupeře to zvedlo a samozřejmě začal tlačit, ale Jiří nás dokázal několikrát podržet. Ale i ve čtyřech jsme byli minimálně rovnocenným soupeřem. Soupeř se přece jen prosadil střelou z úhlu pod víko. Dále jsme se však nevzdávali. První průnik Lenzika ještě nevyšel, ale druhý rychlý brejk už jsme zvládli a já vyrovnal. Postupně ale na nás byla znát únava a soupeř přece jen vstřelil vítězný gól další střelou z dálky. V poslední minutě jsme ještě zahrávali poslední rohový kop, který doputoval k volnému Burdikovi, který byl sám na penaltě. Ale prostě mu dnes nebylo přáno a minul v jasné situaci.
Nemáme se za co stydět, odevzdali jsme maximum, a kdybychom své šance dokázali proměnit, mohli jsme uspět i ve 4 hráčích.

Jakub Mandelíček

Komentář TH: Slušně hrané utkání. V prvním poločase mírná převaha Mystique, Ujde to zachránil několikrát výbornými zákroky brankář. Na začátku druhé půle se zranil brankář hostů a dohrávali v pěti.