Jaro 12 - 4. liga skupina C

Kloubouk dole

5.kolo, St 25.4.2012, 20:45, Novoborská

Mystique Dynamo CF  vs.  Kříženeček  5:3 (0:2)

Branky: 2x Aleš Moravec, 1x Jan Lenz, 1x Jiří Burian, 1x Marek Zeidler

Sestava: B: Jakub Burian 5.0    H:  Jiří Burian, Adam Hild, Jan Lenz, Jakub Mandelíček, Aleš Moravec, Zdeněk Půta, Marek Zeidler

Komentář: Po minulé blamáži a trapném výkonu s Bubenčí nás nečekalo v dalším kole nic lehkého. Kříženeček doposavad neprohrál a byl na špici celé skupiny. Mohli jsme tedy jen překvapit. A musím na tomto místě před týmem smeknout. Podali jsme nejlepší výkon v sezóně a výkonem na hranici našich možností zvítězili po obratu ve druhém poločase 5:3 (0:2). Nastoupili jsme v plné síle pro tento rok: Jakub - já, Lenzik, Melli, Jiří, Marek, Adam a Zdenda. Úvod zápasu a celý první poločas se nesl v duchu mírné převahy soupeře, který více držel míč a měl územní převahu. My však byli nebezpečnější z rychlých protiútoků, které jsme na menším hřišti dokázali dotáhnout až do konce. V největších šancích však Lenzik mířil hlavou vedle a Jiřímu a Mellimu střela v poslední chvíli sklouzla. A nevyužité šance nás mrzely, kdy soupeř do poločasu využil jedno přečíslení a poté zakončil svou pěknou kombinační akci. I přes nepříznivý stav jsme mohli s výsledkem něco dělat. Zvlášť, když ve druhém poločase klesl výrazně výkon Kříženečku, který už asi viděl jasnou výhru. Na dosah nás dostal Jiří, který byl opět na správném místě před brankou. Za chvíli navíc vyrovnal střelou ze strany Lenzik. Když už to vypadalo, že se nadechujeme a můžeme Kříženeček dorazit, dali jsme si vlastňák z kategorie zajímavých. Rozehrávka od branky mířila na mě, hned jsem vracel zpět, avšak v bráně najednou nikdo nebyl a opět jsme prohrávali. Ani toto nás nepoložilo a dvěma góly Melliho jsme otočili a poprvé vedli. Závěru dokonal skvělý obrat ještě Marek a jeho důraz na brankovišti.

Z naší strany to byl výkon na hranici možností a lépe už to asi nepůjde. Takže důležité dva body a další krok k záchraně. Pochvala celému týmu.

Jakub Mandelíček

Komentář TH: Domácí měli více ze hry, ale hosté dokázali proměnit všechny šance. Domácí pohořeli hlavně v koncovce.