Jaro 12 - 4. liga skupina C

Vydřený bod

7.kolo, St 16.5.2012, 19:15, Zákostelní

Mystique Dynamo CF  vs.  GFC Regent A  2:2 (0:1)

Branky: 1x Michal Burda, 1x Aleš Moravec

Sestava: B: Jakub Burian 6.5    H:  Michal Burda, Jiří Burian, Jan Lenz, Jakub Mandelíček, Aleš Moravec, Zdeněk Půta, Marek Zeidler

Komentář: Po dvoutýdenní přestávce jsem opět zasáhli do ligových bojů. S favoritem, do té doby lídrem tabulky GFC Regent A, jsme vybojovali důležitý bod po výsledku 2:2 (0:1). Návrat do sestavy ohlásil vyléčený Burdik a my byli v plné palbě: Buri – já, Lenzik, Melli, Burdik, Jiří, Zdeněk a Barek. První poločas byl vyrovnaný. Oba týmy hrály obezřetně, především bránily a čekalo se na chybu soupeře. K vidění byly dlouhé rozehrávky na vlastní polovině se spoustou přihrávek dozadu a heslem „já to přece nezkurvím“. Soupeř měl přece jen mírnou technickou převahu a nám kombinace dělala větší problémy a více jsme se uchylovali k přímé hře s dlouhými míči. Dlouho byl stav nerozhodný, kdy ani jeden z týmu nedokázal využít těch pár náznaků šancí. Bohužel první vážnou chybu vyrobil Lenzik, který sice vystihl přihrávku soupeře, ale špatně ji zpracoval a soupeř vedl, což udržel až do poločasu, když nás ještě zachránila tyč. Druhý poločas probíhal ve stejném duchu, ale postupem času získával Regent větší a větší převahu. Dokázal dlouho držet míč a kombinovat, což nám se naopak víc a víc nedařilo. Z naší strany už to bylo spíše o dobrém bránění a rychlém brejku, postupná kombinace nám odešla. Přesto jsme dokázali vyrovnat, kdy se z přímého kopu skoro z poloviny hřiště prosadil Melli. Regent bažil po vítězství a zvýšil svou snahu a dočkal se i druhého gólu, když zůstal útočník nekrytý před brankou a v klidu tečoval střílenou přihrávku za záda Buriho. Soupeř nastřelil ještě jednu tyč. My se bohužel proti dobře zorganizované obraně neprosazovali. Až přišla chyba Regentu a náš rychlý brejk a Lenzik se střelcem Burdikem si poradili. Závěr už jsme si pohlídali.

Byl to takticky vedený zápas, kdy regent měl trochu navrch a náš bod byl spíše vydřený než ukopaný.

Jakub Mandelíček

Komentář TH: Zápas se hrál v poklidném tempu. Regent měl míč častěji na kopačkách ovšem s minimálním výsledkem. Dynamo se po bleskurychlém vyrovnání na 2:2 zatáhlo do defenzivy a spokojeně dobránilo remízu.