Jaro 12 - 4. liga skupina C

Na úvod sezony jsme vybojovali bod za remízu:

1.kolo, St 28.3.2012, 18:15, Novoborská

Mystique Dynamo CF  vs.  Demoliční četa  4:4 (1:2)

Branky: 2x Michal Burda, 1x Aleš Moravec, 1x Marek Zeidler

Sestava: B: Jakub Burian 6.0    H:  Michal Burda, Jiří Burian, Adam Hild, Jan Lenz, Jakub Mandelíček, Aleš Moravec, Marek Zeidler

Komentář: Mystique Dynamo CF se rozpadá! I tak by se dal popsat stav týmu na začátku sezóny Jaro 12. Podle množství registraček mnohačlenný tým, má v současnosti velké problémy složit alespoň základní pětku hráčů. V zimní přestávce odešel Lampas ke konkurenci, a trojice Ládik, Buri a Párek laboruje dlouhodobě s kolenem. K nim se navíc přidá v nejbližší době i Burdik se stejným problémem. Naopak novou posilou se stal Barek. A tak se naše soupiska zastavila na bilanci 10 aktivních / 11 neaktivních hráčů. Proto se zdá být jediným reálným cílem v této sezóně neudělat příliš velkou ostudu a přečkat do Podzimu.

Jsme nalosováni do skupiny C, kde známe pouze jednoho soupeře. V prvním kole nás čekala neznámá Demoliční četa, která na nás vyrukovala s 10 hráči do pole. My nastoupili v plné sestavě : Jakub – já, Lenzik, Melli, Jiří, Burdik, Barek a Adam a mohli jen překvapit. Celý zápas měl stejný scénář. Četa byla, vzhledem k počtu, aktivnější, běhavější a čilejší, ale vcelku bylo utkání překvapivě vyrovnané, čemuž přispělo i malé hřiště na Proseku, které stíralo fyzickou převahu. Větši šance se rodily pouze sporadicky. Bohužel první větší chybu a přečíslení dva na jednoho využila Četa k vedení. My se většinou prosazovali po brejcích než dlouhou kombinací. Velkou šanci neproměnil Jiří, který místo prázdné brány trefil praporek. Přesto jsme vyrovnali, kdy trmuvrmu v pokutovém území krásně zakončil Barek premiérovým gólem v našem dresu. Do poločasu jsme však inkasovali ještě jednou, kdy si Buri nepohlídal bližší tyč a když Lenzik v poslední minutě nevyrovnal o pauze jsme prohrávali. Ve druhém poločase pokračoval vývoj z poločasu prvního, bohužel na nás byla postupem času patrná fyzická únava. Četa se častěji dostával k zakončení a přečíslením. Naštěstí jsme měli na hrotu Burdika, který dvěma góly do prázdné branky nejprve vyrovnal na 2:2 a později snížil na 3:4 (bohužel 1 soupeřův gól padl při signalizovaném střídání, kterého Četa nedbala). V závěru utkání se zápas, i díky této situaci, zbytečně vyhrotil, ale nakonec cenný bod zařídil Melli. V závěru jsem ještě odmítl rozhodnutí já zbrklým zakončením a v poslední minutě nás naopak zachránil Buri skvělým zákrokem. Takže zápas skončil dělbou bodů po výsledku 4:4 (1:2). Cenný a vybojovaný bod, uvidíme, jakou bude mít cenu.

Jakub Mandelíček

Komentář TH: Slušně hrané utkání, v němž Četa měla vítězství v kapse, ale zbytečně nechala hosty srovnat. Pěkný fotbal.