Jaro 07 - 5. liga skupina E

10.kolo, So 2.6.2007, , Běchovice

Mystique Dynamo CF  vs.  England United FC  2:1 (0:0)

Branky: 2x Jan Lenz

Sestava: B: Adam Hild 8.0    H:  Filip Beneš, Michal Burda, Jakub Burian, Jiří Burian, Jan Lenz, Jakub Mandelíček, Jakub Marek

Komentář: Tak jsme se v sobotu utkali, díky bohu opět na svém hřišti, s England United. Soupeř budil respekt postavením v tabulce, i přítomností hráče Nikodíma v týmu (se kterým proběhla přátelská rozmluva již před zápasem v Tenis clubu), navíc nám šlo už o holé přežití. Byli jsme v oslabené sestavě, na střídání jen Jiří a Párek, naštěstí brzo oba pochopili, že to s nima oběma na hřišti nepůjde. Ze začátku zápasu to byl zápas opatrný z obou stran, ani jeden soupeř nechtěl udělat chybu a vyčkával, ačkoli převahu měl England a my působili trochu nervózně, nepouštěli jsme ho do šancí. England měl pár střel z dálky a nějaké náznaky,ale nic výrazného. Až nečekaně nad poměry si vedla naše obrana,která byla tentokrát kompaktní a pevná. Taky se do obrany poprvé zapojili víc jak 3 hráči. Největší šance přinesla jedna akce při rohu soupeře po které nás zachránilo břevno, ale hned po odrazu sme měli tutovku, ale Buri po přihrávce Lenzika před prázdnou bránu zahodil střelou nad. DŘEVÁÁÁK!!! Druhá půle byla podobná, opět pevné defenzivy na obou stranách, ale už jsme byli minimálně vyrovnaným soupeřem i v poli, nejspíš díky únavě soupeře, který nestřídal. Skvěle chytal Adam a začali přicházet i šance, Párek, Beny i Bc ale zklamali, ale pořád jsme hráli lépe a lépe. Gól přišel až po přihrávce Lenzika, kterou si srazili sami do sítě. Poté jsme bránili ještě lépe, ale kvalitní soupeř po naší, snad jediné chybě, vyrovnal. Nedorozumění mezi mnou a Bc., po rychlé narážečce využil Nikodím. Nevzdali jsem se a byli už jasně lepší v závěru. Soupeř už dopředu úplně odpadl. Naštěstí minutu před koncem rozhodl Lenzik a přišla velká radost. Naštěstí jsme přežili i poslední standardku soupeře. Možná šťastné, ale podle mě zasloužené vítězství. Ale uznání náleží i soupeři, férové a fotbalově supr utkání. Možná nej soupeř v 5 lize.

Jakub Mandelíček

Komentář TH: Po celé utkání předváděla obě mužstva rychlý kombinační fotbal. Když už se zdálo, že zápas skončí spravedlivou remízou rozhodl nejlepší hráč na hřišti Lenz o dvoubodovém zisku pro Mystique.