Jaro 07 - 5. liga skupina E

2.kolo, So 9.6.2007, , Běchovice

Mystique Dynamo CF  vs.  Úžas 1. FFS  4:5 (2:3)

Branky: 3x Michal Burda, 1x Jan Lenz

Sestava: B: Jakub Marek 3.0    H:  Michal Burda, Jakub Burian, Jiří Burian, Jan Lenz, Jakub Mandelíček, Daniel Nový, Ladislav Nový, Tajemný pan

Komentář: Tak dnes de facto skončila naše pouť pátou ligou. Hráli jsme s Úžasem, protivníkem z pásma sestupu, o holé bytí a nebytí. Naší jedinou šancí bylo vyhrát oba nadcházející zápasy, pak by jsme sezónu ještě zachránili. Počasí bylo úmorné, vedro s postupně podepisovalo na úbytku sil. Začali jsme ale dobře, soupeře dostali hned od úvodu pod tlak, a hned dal i Bc. gól, který nás mohl uklidnit. A tak to i vypadalo, hráli jsme dobře, měli i spoustu šancí a střeleckých příležitostí, včetně střely Jiřího do tyče, ale druhý gól nepřišel. Vypadalo to, že máme zápas pod kontrolou, soupeř nehrozil, až přišlo chyba v obraně, kdy na Dana byly na jednoho dva útočící hráči, a jeden z nich dlouhý míč zpracoval a střelou otřenou o tyč vyrovnal. Skoro vzápětí přišel dlouhý aut do pokutového území, Bc. na míč hlavou nedosáhl, skončil přesně na noze soupeře, ten v souboji se mnou spadl a rozhodčí odpískal penaltu. Tu soupeř jistě proměnil. Hrnuli jsme se do útoku ještě více a vzápětí přišlo vyrovnání, po našem autu a nepřehledné situaci těsně brankové čáry, skončil míč v brance, radoval se Bc., tak asi nějak tečoval. V poli jsme byli o něco lepší než soupeř, který hrozil jen z brejků, ale ty mu vycházeli, protože ještě před přestávkou, po ztrátě míče a rychlé akci, vykoupal jeden z protivníku Lenzika a o tyč opět strhl vedení na soupeřovu stranu. Ve druhém poločase už jsme museli hru otevřít a hnát se dopředu. Šance opět byly, ale buď jsme trefili obranu nebo vysoko přestřelili. Vyrovnání zařídil po rychlém autu a úniku podél lajny až Lenzik. Naštěstí rozhodčí poté vrátil penaltu i nám, když upadl Bc. po autu a penaltu taky sám proměnil. Vedli jsme a chtěli už v klidu dohrát.. Soupeř v útoku nějak nezlobil. Zbývaly 4 minuty do konce, už jsme se soustředili na obranu a protiútoky. Pak nastřelil ještě Bc. tyč při akci dva na jednoho. Po střele Ládika z půlky měl velkou šanci ještě Dan ale neproměnil. Soupeř ale vyrovnal, zbývali asi 3 minuty do konce v klidu jsem se bránili bezzubým útokům, jenže odražený balón z mlýnice získal soupeř, na kterého se vysral nejmenovaný náš hráč a střelou pře chumel vyrovnal. Naše snahy už poté k šanci ani nevedli, soupeř ještě v poslední minutě vstřelil gól, když Ládik neuhlídal aut soupeře a daroval mu nájezd sám na Párka. Ale prohra už ve výsledku nic neznamená. V celku soupeř nebyl špatný, rozhodně lepší než jeho postavení v tabulce, ale v zápase jsme byli asi herně lepší, na střely jsme rozhodně výrazně vyhráli, ale soupeř byl jasně produktivnější, ze všeho mu to padlo. Takže příští rok v 6 lize.

Jakub Mandelíček

Komentář TH: Velmi kvalitní a vyrovnané utkáíní. V zápase nakonec slavil vítězství tým ,který se věnoval ke konci více hře. Ne, jak Mystique, který se posledních 5 minut věnoval hlavně tomu co a jak pískám.