Jaro 12 - 4. liga skupina C

Výuka :)

10.kolo, Čt 7.6.2012, 20:15, Záběhlice

Mystique Dynamo CF  vs.  Celtic Prague FC  4:2 (2:0)

Branky: 2x Jan Lenz, 1x Michal Burda, 1x Jakub Mandelíček

Sestava: B: Jakub Burian 6.0    H:  Michal Burda, Jiří Burian, Adam Hild, Jan Lenz, Jakub Mandelíček, Aleš Moravec, Marek Zeidler

Komentář: Po minulém vítězství a jistotě záchrany můžeme zbytek soutěže dohrávat v klidu a s radostí z fotbalu. A již od příjezdu k zápasu s Celtic Prague FC byla na týmu vidět obrovská chuť do hry :). Ta trochu klesla po zjištění, že nás čeká honička s partou o generaci mladších hochů. Zápas byl tak soubojem váhové převahy a zkušenosti na naší straně proti rychlosti, hbitosti a elánu Celticu. V sestavě Buri – já, Lenzik, Melli, Jiří, Burdik, Adam a Barek jsme začali vyučovat :). V úvodu byl zápas vyrovnaný s čekáním na chybu. My se opět nesnažili o dlouhé kombinační akce, ale o rychlost, kolmost a jednoduchost. Naše obrana pracovala bez chyb, ačkoli měla s drobnými útočníky soupeře občasné problémy, a především díky Lenzikovi jsme se snažili o rychlé kontry, které však nepřicházely. Celtic si za první poločas nevypracoval jedinou vážnější příležitost, ačkoli mohl mít optickou převahu. Jedinou nebezpečnou střelu z dálky zlikvidoval v pohodě Jakub. Jinak se soupeř máchal ve stylu ala Barcelona, na který stačila trochu agresivity. Naší první velkou šanci měl Melli, který však zbytečně přihrávku Lenzika ještě zpracovával. Z druhé šance jsme již uděřili. Lenzik vedl samostatnou akci skoro přes celé hřiště a jeho přihrávku si srazil soupeř sám. Po chvíli udělal vyběhnuvší brankář chybu, balon mu odebral Burdik a rychle poslal míč směrem na opuštěnou branku. Dráhu ještě kontroloval zblízka Jiří a po poločase jsme vedli o dva góly. Druhý poločas již měl trošku jiný scénář. Soupeř nás silně přitlačil na naší polovinu, vytvářel si i možnosti a dával góly. Na druhé straně také spoustu akcí zabil zbytečným kličkováním a sólováním. Obrana pracovala dobře, ale pod velkým tlakem bylo jen otázkou času, kdy se nějaká chybka přihodí. Naštěstí nám ještě jednou zachránil Lenzik, který opět utekl všem a před brankářem nic nevymýšlel a tvrdě zakončil. Místo uklidnění, ale přišel ještě větší tlak, my nedokázali podržet míč a většinou kazili finální útočnou přihrávku na Burdika. Po jedné chybě ve středu pole a rychlém přenesení se Celtic zaslouženě radoval ze snížení střelou zpoza vápna. V těchto chvílích tlak soupeře gradoval. Za chvíli využil mé nepozornosti a po obtočení a houslích Buriho jsme najednou vedli jen o gól. Navíc za chvíli přišla megašance Celticu, ale samostatný nájezd skvěle nohou vykopl Jakub. Poté jsme se trochu zkonsolidovali a uklidnili hru. Rozhodnutí přišlo při „powerplay“ soupeře, kdy jsem se náhodou dostal k míči na naší polovině a lob skončil stejně náhodně až v síti. Zbytek zápasu se již dohrával v klidu.

Jakub Mandelíček

Komentář TH: Hosté už měli zápas téměř pod kontrolou, jenže po třetím gólu trestuhodně polevili. Domácí ale nedotáhli a při hře vabank inkasovali čtvrtý gól.