Podzim 09 - 5. liga skupina F

10.kolo, So 21.11.2009, , Pražačka

Mystique Dynamo CF  vs.  Cosmo Hagibor FC  10:3 (4:1)

Branky: 4x Jan Lenz, 3x Michal Burda, 1x Michal Lampír, 1x Martin Burda, 1x Jakub Mandelíček

Sestava: B: Adam Hild 6.0    H:  Martin Burda, Michal Burda, Jakub Burian, Jiří Burian, Michal Lampír, Jan Lenz, Jakub Mandelíček

Komentář: Po minulém ostudném výkonu jsme na Pražačce chtěli znovu najet na vítěznou vlnu a fotbalem se tentokráte pobavit. V sestavě Adam – já, Lenzik, Burdik, Martin, Lampas, Jiří a Buri se nám to povedlo díky výhře 10:3 (4:1). Začátek zápasu však byl jako ze zlého snu. První minuta - první nákop soupeře – podskočení balónu Lampasem – výborné zpracování soupeře a klička Lenzikovi – nechytatelná střela a po 20 sekundách jsme prohrávali. Naštěstí Lampas se vzápětí zdravě naštval a snad ještě v první minutě bodlem srovnal. Ve druhé minutě se začínalo od nuly a my utkání naprosto ovládli. Dobře jsme kombinovali, byli trpělivější než minulý týden, mnohem efektivnější i obrana byla spolehlivější. V prvním poločase se soupeř snažil o nějaký odpor, ale žádnou šanci si nevytvořil a my si vytvořili pohodlný náskok, který mohl být i mnohem vyšší kvůli neproměněné penaltě Burdika, břevnu Lenzika a mnoha dalším šancí včetně bloku Martina na brankové čáře při gólové střele bratra. Druhý poločas nabídl stejný obrázek, akorát my stříleli branky ještě o něco málo častěji. Utkání jsme měli pod kontrolou až na krátký interval, kdy jsme se nechali až moc strhnout střílením gólů a soupeř nás potrestal dvěma úspěšnými brejky. Góly si nepamatuji, jen svůj po krásné stahovačce a razantním zakončení z blízka. Moře dalších šancí jsme nevyužili, střelám Lenzika a Jiřího stála v cestě tyč, další měli být až do prázdné branky. Na utkání není moc co hodnotit. Výhra zasloužená, otázkou je, zda to bylo námi nebo soupeřem.

Jakub Mandelíček

Komentář TH: Hagibor překvapil soupeře gólem v první minutě, ale poté vzali osud utkání do svých rukou hráči Mystique a do poločasu bylo o vítězi rozhodnuto. Mystique poté dál navyšovalo skóre, které se zastavilo až na desítce.